S&S weekend, vrijdag 24, zaterdag 25, zondag 26 juni 2016.

.
Informatie weekend en S&S programma:
Daniël: 0634583553   Claudia: 0648483778
 
E
mail adres Mar.liz@live.nl  

 

Aanmelding:

Mariet Kraus  Graaf van Mansfeldstraat  17, 5923 CB  Venlo   06-54360805

 

Buitencentrum Wilhelminaoord biedt ruimschoots mogelijkheden voor overnachten in eenvoudige kleine en grote kamers, met 1 persoons stapelbedden.
 

Dit jaar van vrijdag 24 juni, programma vanaf 20.00 uur.
Zaterdag 25 juni, Sport en Speldag met om 08.00 - 09.00 uur ontbijt,
lunch 12.00 - 13.00 uur, BBQ vanaf 17.30 uur. 

Zondag 26 juni, prijsuitreiking met om 08.00 - 10.00 uur ontbijt,
en na de schoonmaak om 14.00 - 16.00 uur afsluit lunch-buffet. 


D
eze dagen, gebruik complex met alle toebehoren zoals ontbijt, lunch, diner en activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door: onze vrijwilligers, Fonds Slachtofferhulp, Gemeente Den Haag, School in het Bos en de mensen die de workshops organiseren.

 

Afbeeldingsresultaat voor logo gemeente den haag   Afbeeldingsresultaat voor fonds slachtofferhulp

 

Ingezonden reacties/verslag/foto's:                                                                                            > Fotoalbum S&S weekend 2016 <

Ik kijk terug op een zeer geslaagd S&S weekend. Ondanks dat ik persoonlijk niet deelneem aan de georganiseerde activiteiten heb ik als bestuurslid toch ook een zinvol weekend gehad. Luisteren naar de verhalen van de lotgenoten, waar zitten ze mee, wat kan LOvNG nog meer betekenen? Zo het verhaal van een lotgenoot, waarvan de kleindochter een bepaalde leeftijd bereikt waarin financieel veel veranderingen plaatsvinden. Waar lopen deze lotgenoten tegenaan? Waar moeten ze aankloppen voor hulp? Deze signalen noteer ik en neem ik mee naar bestuursoverleg. Geweldig om te zien hoe de jeugd zich telkens weer samenpakt en als vrienden/vriendinnen dingen delen.
Een bijzondere "ontmoeting tussen lotgenootjes" wil ik graag delen. Voor een moment van bezinning zit ik in mijn eentje in de stilteruimte. Mijn gedachten gaan naar het gemis van mijn broer, maar tegelijk het gemis van alle ander moeders/vader/broers/zussen/kinderen die hier de foto van hun naaste hebben staan. Ik zit niet lang alleen. Al snel krijg ik gezelschap van 2 kleine lotgenootjes. Ze lopen samen naar de fototafel. "Dit is mijn papa" zegt de een, "dit is mijn oompie"zegt de ander. Ze komen naast mij zitten en zitten een poosje zwijgzaam naast elkaar. "hoe is jou vader doodgegaan?" "Nou..... daar heb ik nu even geen zin in om daar over te praten, dat wordt zo vaak gevraagd....." Na een moment van stilte komt het verhaal er dan toch uit. Prachtig om te zien dat er respect naar elkaar is, je hoeft niets te zeggen hoor. En aan de andere kant vertrouwen, veiligheid. Dit alles maakt deze lotgenoten weekenden onmisbaar.

Mariet Kraus - Maassen

Wij hebben ontzettend genoten van dit weekend voor de eerste keer als organisators van sport en spel. Maanden lange voorbereiding zagen we in uitvoering gebracht het ging allemaal goed. Waar wij het voor doen is om te zien hoe iedereen die een dierbare door geweld is verloren dit weekend ervaart met een lach en een traan. Het is eigenlijk thuiskomen bij je tweede familie. Je leert iedereen kennen, hebt een gesprek geniet van een drankje en eten en dat voelt zo fijn. Niemand hoeft zich anders voor te doen want je begrijpt elkaar. Op vrijdag kwam iedereen langzaam binnen druppellen en werden de kamers gereed gemaakt en spullen uitgepakt. s’avonds hadden we een kinderbingo en volwassen bingo in 1. Iedereen zag je genieten en waren super blij met wat ze gewonnen hadden. Af en toe een pauze en daarna gezellig samen wat kletsen bij het kampvuur met een hapje en drankje. Zaterdagochtend eerst ontbijten en daarna zeskamp, wij stonden zelf enorm te genieten van al die blije snoetjes van de kids die zich helemaal gaven om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. s’ avonds een bbq en daarna de karaoke liedjes op het liedje 15 miljoen mensen van fluitsma en van tijn. Kippenvel om te horen wat iedereen had verzonnen met de 5 verplichte woorden en iedereen had er ontzettend zijn best voor gedaan. Toen volgde de pubquiz waar iedereen zijn intelligentie kon laten zien veel gelachen vooral met het raden van de liedjes en artiesten. Daarna hebben we met zijn allen om het kampvuur gezeten en werd er gekletst tot in de late uren. op zondag hebben we het lekker rustig aan gedaan spullen opgeruimd, gezorgd dat het er allemaal weer netjes uitzag en natuurlijk niet vergeten de prijsuitreiking waarbij iedereen een medaille kreeg. toen was het leuke gezellige af en toe traantje wegpinken weekend alweer voorbij, afscheid van elkaar nemen blijft altijd moeilijk vooral voor de kids. In het bijzonder willen wij jan, Matthijs Bas Marc en Nathalie bedanken voor de vele hulp die we van jullie hebben gekregen dit weekend want zonder alle hulp hadden wij het ook niet gered. Iedereen super bedankt we kijken er alweer naar uit om het kidsweekend te organiseren en iedereen weer te zien.

Daniel, Claudia, Marvin en Lizzy van Berlo.

Alweer enkele weken geleden, het Kidsweekend Wilhelminaoord. En zoals van ouds was het weer geweldig. Wat hebben we weer genoten van alles. Dit jaar voor het eerst de organisatie bij Daniel en Claudia van Berlo. Onze complimenten, met veel voorwerk en inzet, jullie deden het TOP. De 6 kamp, de opdrachten als teams, de Bingo, wat hebben de kids (en ook de volwassenen) er van genoten. Jan en ik kijken altijd er heel erg naar de weekenden uit, de lotgenoten (onderhand je familie) weer zien. Je ding kwijt kunnen, we ervaren dat als heel fijn. Je door dat je allen hetzelfde hebt meegemaakt, er niemand van op kijkt als je je frustratie, je tranen laat zien. Gesprekken met een lach en een traan. Daan en Claudia, (Jan, Bas en Thijs keuken en bar) dank jullie wel. Het was Top.

Jannet en Jan

De weekenden kijk ik altijd naar uit met lotgenoten samen komen met elkaar is heel belangrijk voor mij sport en spel voor jong en oud samen eten samen praten ik kijk weer uit naar volgend jaar.

Madelein

Wat was het weer n superweekend!! Wilhelminaoord 2016 voor de eerste keer georganiseerd door m'n broertje en schoonzus en het is helemaal geslaagd. Hele leuke spellen en quizzen, heerlijk eten enz enz! Dank je wel voor de organisatie!!

Nathalie van der Laan

Moe en voldaan weer op weg naar huis was een super gezellig weekend!! Daniel & Claudia super bedankt voor de goede organisatie, Jong en Oud heeft genoten!!!!

Tamara van Boxtel

Ik heb al gehoord dat jullie waardige opvolgers van Martin en Irene Roos zijn. Respect voor hen , respect voor jullie.

Kirsten van der PLas

En wij ??? ...hebben een super leuk weekend gehad ! ,, jullie zijn toppers !!! ...Bedankt !! ...met een lach ,,, maar ook met een traan ...

Cor Bouwens

Dikke pluim hoor. Was een mooi weekend ! Dank jullie wel.

Mattijs Windhorst

Jullie bedankt!! Wij hebben een super gezellig weekend gehad. Jong en oud hebben genoten.

Tamarah Veldwijk

Het was gewoon grandioos!! Helemaal top, en jullie mogen trots zijn op al jullie inspanningen.

Marco van Boxtel

Jullie hebben het fantastisch gedaan!!! We hebben genoten!!! Het was een top weekend! 

Suze Bogers

Het was weer een heerlijk weekend Wilhelminaoord, met dank aan Daniel en Claudia van Berlo en Jan de Vries en Bas Donk! Wat hebben deze mensen veel werk verricht. We misten natuurlijk wel onze Marco, die er altijd was. Er zijn in de loop der jaren wat veranderingen, vooral minder nabestaanden, wat natuurlijk jammer is, vooral als je bedenkt dat men toch een soort schroom heeft nadat je zoiets vreselijks als moord is overkomen in je omgeving. Dan ben je al zo onstabiel en heb je eigenlijk nergens zin in,totaal geen energie, je zou eigenlijk over de streep getrokken moeten worden, maar wie doet dat dan. Wij, Rini Moreno en ik( Mieke van Dorst) komen sinds 2004 hier, eerst voor de cd uitreiking “Samen Verder” en daarna elk jaar een weekend. De eerste keer ben je zenuwachtig, zo van, wat als ik naar huis wil of als ik ergens niet aan mee wil doen…of wat als ik opeens ga huilen? Maar dan merk je dat niets moet en dat men elkaar zonder woorden begrijpt, je hebt hetzelfde meegemaakt, het ergste wat je kan overkomen in dit leven. Voor ons is dit de beste therapie geweest die je nodig hebt  om na lange tijd weer een beetje verder te kunnen, ook voor onze kleinzoon die hier kinderen heeft leren kennen die hetzelfde hebben meegemaakt. Voor ons alle drie is Wilhelminaoord “Thuiskomen”, alsof je een familie bent, samen in een huis, we zouden het jammer vinden als dit om de een of andere reden niet meer zou kunnen. De kleintjes van toen zijn nu pubers of jongeren en vinden de spelletjes niets meer, maar de springkussens nog steeds wel en samen chillen, ze praten met elkaar en krijgen een band. Moreno was 4jaar toen we er voor het eerst kwamen, nu is hij 16 jaar en nog steeds verheugd hij zich op het weekend in Wilhelminaoord, we zijn trots op hem  hoe hij in het leven staat en beseffen ook dat die weekenden hem hebben geholpen, met dank aan Aandacht Doet Spreken al die jaren en nu LOvNG.

Mieke, Rini en Moreno     
             

Ik kom al sinds 2004 in Wilhelminaoord, na een tip en met hulp van Marco de Bruin is het toen gelukt om het gebouw en de faciliteiten kosteloos te mogen gebruiken, toen in het weekend van 8 en 9 mei. In dat 1e weekend, werd in Wilhelminaoord de CD “Samen Verder” gepresenteerd met optredens van bijna alle muzikanten die belangeloos aan deze CD hebben meegewerkt. Na het eerste weekend in Wilhelminaoord gebruiken wij het buitencentrum voor het jaarlijkse ADS - S&S weekend, sinds 2015 het LOvNG – S&S weekend. De tijd, de jaren vliegen voorbij …… veel van de jongeren die er dit weekend bij waren hebben wij leren kennen als kleintjes ….  Zij waren toen mijn inspiratie, een duidelijk besef dat voor deze groep kinderen iets meer gedaan moest gaan worden. Zo ontstond het idee voor het jaarlijks terugkerend weekend Wilhelminaoord met sport en spel programma. Met later ook de speciale kidsweekenden. Alle bijeenkomsten, weekenden en zeker de activiteiten zijn een belangrijke bijdrage geweest voor heel veel lotgenoten. Lotgenoten jong en oud, de kleintjes van toen nu tieners, jonge heren en jonge dames. De senioren van toen, nu de ouderen.

    

Voor veel lotgenoten is de ADS periode, 2003 – 2014, een periode geweest die hen werkelijk goed heeft gedaan, ruimschoots samen kunnen delen vrijuit kunnen spreken, geluisterd en ontdekt … dat je echt wel verder kan. Een gedachte en gevoel dat je kwijt was na het verlies van je dierbare.
Veel lotgenoten hebben duidelijk bevestigd dat ADS en de bijeenkomsten hen over een hoge drempel hebben getrokken en dat zij dankbaar zijn voor hetgeen ADS heeft gedaan en betekent. Nabestaanden die niet kunnen of willen meedoen aan sportieve activiteiten maar wel behoefte en interesse hebben in het informeel samenkomen zijn ook altijd van harte welkom geweest. In 2015 heb ik mijn laatste S&S weekend georganiseerd met mijn maatje / assistent Marco de Bruin voor wat betreft voorbereiding, inkoop, toezicht, indeling en regie. De uitvoering en spelleiding van het S&S programma in handen van Daniel en Claudia en is door mij grandioos ervaren.

Het Sport en Spel weekend 2016 stond dit jaar voor het eerst (geheel) onder leiding Daniel en Claudia. Met de onmisbare hulp in de keuken, Jan de Vries en de nieuwe assistent kok-barkeeper Bas Donk. Ik vond het een heerlijk en leuk weekend, alhoewel het echt wennen is om als deelnemer zonder enige verplichting alleen maar te zitten en verzorgd te worden. Maar …. wel lekker eigenlijk!  

Martin Roos.